Pankkien korot

Pankkien korot



Tällä hetkellä korot ovat luokkaa nolla melkein kaikkialla, joten rahojen makuuttaminen nollakorkoisessa tilissä itse asiassa "syö" rahaa koko ajan johtuen inflaatiosta, joka tosin sekin on vähäistä tällä hetkellä, 0,8%lähde (huhtikuu 2017).*

Korkein korko, jonka olen itse löytänyt on Bank Norwegianin talletustili, jossa korko tätä kirjoittaessa (toukokuu 2017) oli 1,75%.* Tilillä ei ole nostorajoituksia (saa nostaa rahaa pois tililtä niin usein kuin haluaa ilman ylimääräisiä korvauksia), kuten yleensä näillä talletus-/säästötileillä tuppaaa olemaan ja tilillä ei myöskään ole minimitalletusta ja talletustilin avaaminen on tietenkin myös maksutonta. Bank Norwegianille tehdyt talletukset kuuluvat Norjan Bankenes Sikringsfond pankin talletussuojan piiriin, joten talletukset ovat suojassa talletussuojalla 100.000 euroon saakka. Jos ei halua mitään riskiä talletuksille/sijoituksille tämä on varteenotettava vaihtoehto.



* Joulukuussa 2018 Bank Norwegian oli alentanut korkoansa 1%, koron jäädessä 0,75%. Inflaation ollessa 1,3% rahojen sulamista ei voinut estää pankkien koroilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti